top of page

CRÒNIQUES

                   [Cultura viscuda]

TREURE'S EL BARRET

 

“El més important no és ser, sinó ser-hi”; Joan-Carles Mèlich ho reflexiona en el seu nou llibre, i ahir a Dòria Llibres es va comprovar. Tothom que va estar a la presentació del nou llibre de Mèlich va ser absorbit per les paraules de l’autor d’un llibre que “l’obris per la pàgina que l’obris, és un pou de saviesa”. Núria Dòria, propietària de la llibreria, va definir així La lectura com a pregària (Fragments filosòfics I), que no va de religió, sinó de la vida, de l’ètica, de la filosofia, de reflexions, de l’ésser humà i de tot el que pugui sorgir de la lectura. I aleshores, per què una pregària?

CABR (ERA) AIXÍ:

 

Un home vestit de romà traient diners d’un caixer automàtic de Telebanco. Escena curiosa i desconcertant, sobretot si acabes d’arribar, però de seguida t’acostumaves a l’ambient anacrònic: la XVIII Fira Iberoromana de Cabrera de Mar, celebrada el passat cap de setmana del 30 i 31 de maig, va donar a conèixer la història i cultura del municipi amb un ampli programa d’activitats i un toc singular: ambientació de l’època, que va omplir els carrers de Cabrera de romans i romanes amb túniques i togues. “Carai, vas fresc amb la túnica! Què hi portaven aquí a sota, els romans?"

"VOSALTRES SOU ELS SÀPIENS?"

 

La típica fotografia d’Albert Einstein ensenyant la llengua al costat d’un retrat de Puig i Cadafalch. “Ui! Què hi fa, aquí, l’Einstein?”. Josep Pich, professor d’Història Contemporània de la UPF, va fer cara de sorpresa fingida en veure una fotografia d’un dels científics més famosos de la història a la seva presentació de la conferència ‘El llegat de Puig i Cadafalch. Catalanisme i Mancomunitat’. “M’he equivocat?”, va preguntar.

LES LECTURES DE DOVLÀTOV I ALTRES CONVERSES INTERESSANTS

 

Podria haver arribat vint minuts tard i no hagués passat res. La llibreria Calders de Barcelona va organitzar ahir un acte de lectura dels llibres de Serguei Dovlàtov, recentment publicats per l’editorial Breu Edicions. Ho van deixar clar a les xarxes socials: començava  a les 19:30h. Cinc minuts abans de l’hora, però, hi havia quatre persones comptades. 

bottom of page